Tko je najveći obožavatelj The Beatlesa?

Ja sam osoba koja jako voli knjige. Mogu čitati svašta, ovisno o raspoloženju. Ponekad dođem u knjižnicu i onda provedem  tri sata dok ne skupim dovoljnu hrpicu knjiga koju onda jedva donesem do kuće.  Veliki razlog zašto toliko vremena provedem u knjižnici su i najbolji knjižničari na svijetu. Možda se ipak najviše veselim kada su u smjeni Maja Klisurić i Draženka Robotić jer imaju najluđe ideje.

Ovoga su puta razveselile sve obožavatelje grupe The Beatles. Naime, ove godine (točnije 5.1 0.2012) obilježeno je 50 godina od izlaska njihovog prvog hita „Love Me Do“. Pod isprikom da nisu stigli prije, tek ovaj utorak (11.12.2012.) organizirale su mali spektakl  našoj lokalnoj knjižnici (Samoborska knjižnica). Znala sam da će biti zabavno, a i pričalo se po gradu da će biti i muffina pa nije bilo razloga da ne dođem.

This slideshow requires JavaScript.

Nakon što se knjižnica popunila znatiželjnim licima, sve je moglo početi. Knjižničarka Draženka Robitić namjestila je svoje najozbiljnije lice i kviz „Izbacite najslabijeg beatlemanijaka“ mogao je početi.  Sudionici kviza bili su „kulturno uzdignuti Samoborci“ (Josip Lebegner, Hana Ruklić, Bernard Mihalić), bivša ravnateljica Samoborske knjižnice Irena Šepl i redoviti posjetitelji knjižnice Romana Semenić i Jug Puljizević. Neka pitanja su bila lakša, neka teža, ali sve u svemu obnovila sam svoje znanje o momcima iz Liverpoola.

Nakon jednog seta pitanja, slijedilo je“ izbacivanje Yoko Ono iz svojih redova“. Budući da su svi natjecatelji veliki obožavatelji i dobri poznavatelji  Betalesa, razlozi za izbacivanje bili su vrlo neobični. Tako je bivša ravnateljica knjižnice izbačena jer je naplatila jednom od natjecatelja  zakasninu prije desetak godina. Kao najbolja poznavateljica Beatlesa pokazala se Hana Ruklić, ali svaki od natjecatelja je kući otišao sa poklonom Samoborske knjižnice.

beatles fotka the beatles

U pauzama između setova pitanja zasvirao je,  za tu priliku osnovan bend, „The Beatles Revival Library Band“ koji je sve prisutne razveselio najvećim hitovima poznate četvorke. Članovi benda su Maja i Goran Klisurić, Miroslav Lehpamer te Marko Radigović. U ove hladne zimske dane, neobične su  knjižničarke razveselile  i zagrijale srca mladih i starih Samoboraca. A i muffini su bili odlični.

Advertisements

8 thoughts on “Tko je najveći obožavatelj The Beatlesa?

  1. Pa ovo je odlično! Točno mi dođe da dođem (dođemception) u Samobor živjeti! Ines, svaka čast za stalni trud, uvijek nađeš zanimljive ljude 🙂
    p.s. I ja bi muffina :O

  2. Pa ja sam ovo komentirala već! :/ Nije mi ostao komentar :/ Uglavnom, slažem se s Ines br2 😀 i sjećam se kako si govorila da u Samoboru nećeš ništa zanimljivog nać.. a vidi ovo.. svaki post je nva promocija za taj grad! 😉

  3. Ovo je stvaarno odlično! 🙂 Ovakvih ideja nedostaje, svakom gradu danas… Bravo za žene koje su sve pokrenule! Beatlese uopće nije potrebno komentirati… Btw, priznaj da su muffini ipak dali svoj značaj tvom dolasku i pisanju posta! 😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s